@OBS DENNA SIDA ÄR FRISTÅENDE OCH INTE FRÅN NOKIAN TYRES

Nokian modell Hakkapeliitta R2

Nokian är det nordiska däckföretaget som år efter år ger dig säkra däck för det nordiska klimatet och dess vintervägar med de extrema förhållanden det kan medföra. Oftast tänker man dubbdäck när det gäller körning på is och snö. Nokian har med sin modell Hakkapeliitta R2 tagit fram ett dubbfritt vinterdäck som ger samma säkerhet.

Komfort och körglädje

Med Nokian Hakkapeliitta R2 får du ett dubbfritt vinterdäck som kommer ge dig en fantastisk komfort och en säkerhet utöver det vanliga. Det här vinterdäcket har den senaste tekniken med den absolut bästa säkerhet ett odubbat vinterdäck kan ge dig och även märkbara bränslebesparingar som ger sitt bidrag till miljötänket.

Här får du ett otroligt grepp på både snö och is trots avsaknad av dubb. Med Nokians gummiblandning som tar grepp om vägen på ett sätt man inte tror kan vara dubbfritt kör du säkert hela vintern. Eftersom däcket är dubbfritt ger det ett ännu tystare vägljud som ger dig än mer komfort och tystnad i kupén. Däcken är officiellt godkända för vinteranvändning.

Välja ett dubbfritt däck

Hakkapeliitta R2 är det första dubbfria vinterdäcket som får klassas i klass A med sitt rullmotstånd. Det är högst i EU:s däckmärkningsskala. Det är klassat som det mest energisnåla dubbfria vinterdäcket någonsin. Tester har visat att det kan minska rullmotståndet med uppåt hela 30 procent. Det testet är gjort på elbil vilket gör det än mer intressant eftersom det i sin tur ökar räckvidden för elbilen ganska markant.

Man kan säga att de som kör elbil tjänar på många sätt på att välja nya Hakkapeliitta R2 eftersom de får både säkerheten och extra räckvidd. Inget vinterdäck har annars klarat av kraven för klass A i EU:s däckmärkning. Här är Nokian Hakkapeliitta R2 ensamma medan konkurrenterna ligger kvar med sina produkter i klass C och E. Givetvis vänder sig däcket inte bara till elbilar, det är även ett vanligt och säkert val för många andra.

Fler och fler väljer dubbfritt

Tidigare har vinterdäck varit likställt med dubbdäck. Så är det faktiskt inte längre utan fler och fler väljer dubbfritt då de däcken börjar komma upp i samma säkerhet och köregenskaper som de med dubb. Eftersom man kommer fram till nya gummiblandningar som klarar mer och mer så kan man ta fram däck med helt nya egenskaper som man inte hade tekniken att göra tidigare. Kolla noga igenom vilka egenskaper du vill ha och vad du behöver innan du bestämmer dig för att ta dubb av bara farten.