@OBS DENNA SIDA ÄR FRISTÅENDE OCH INTE FRÅN NOKIAN TYRES

NOKIAN TYRES

Dom gör världens bästa vinterdäck. Ingen snack om saken, vi på #ViSomÄlskarHakkapeliittaR2 tycker det!

 

Läs mer

Historien om Nokian Tyres

Nokian Tyres däck är utvecklade, framtagna och testade i norr. Ett av Nokians mest kända däck är det prisbelönta vinterdäcket Hakkapeliitta. Målet för Nokian med denna typ av däck är att skapa mer trygghet och säkerhet för föraren. Nokian är en av de absolut främsta däcktillverkarna när det gäller just vinterdäck.

Det första vinterdäcket i världen och förebilden för Hakkapeliitta var ”Kelirengas” (ett däck som klarar alla vinterväglag). Det var föregångaren till Nokian Tyres (Finlands Gummifabrik Aktiebolag) som lanserade däcket redan år 1934. Det är alltså över 80 år sedan som världens allra första vinterdäck uppfanns. Nokian Tyres har med andra ord en gedigen bakgrund när det gäller tillverkning av vinterdäck.

En av världens största

Nokian Tyres är en av världens största däcktillverkare. De har specialiserat sig på det nordiska klimatet. Nokian Tyres viktigaste marknader är Norden och andra områden där väderförhållandena liknar Nordens. Detta är områden som ställer höga krav på däcken. Det kan handla om områden med skog och snö där årstiderna gör att vägförhållandena är varierande och krävande.

Andra bra däck vi gillar!

 

Nokian Hakka Green 2

Nokian Tyres är inte duktiga enbart på vinterdäck, de tillverkar även sommardäck av riktigt hög kvalitet. Nokian Hakka Green 2 är ett exempel på ett sommardäck till mindre och medelstora familjebilar. Detta är ett helt nytt sommardäck som är säkert även i nordiska förhållanden. Däcket skyddar effektivt mot vattenplaning och minskar bränsleförbrukningen avsevärt. Dessutom har däcket riktigt bra grepp på våt väg.

Nokian Tyres tillverkar däck av hög kvalitet

Nokian Tyres är en stor däcktillverkare med gedigen historia. De tillverkar både vinterdäck och sommardäck av högsta kvalitet. Mest kända är de för sina vinterdäck som klarar de nordiska förhållandena med glans. Med däck som Hakkapelitta har de en framskjuten position på de nordiska marknaderna. Dessutom har de lyckats tillverka sommardäck som klarar vått väglag och som sänker bränsleförbrukningen avsevärt.

Bra grepp med dubbfria vinterdäck

De dubbfria vinterdäcken har de senaste åren utvecklats mycket. Idag ger de bättre snö- och isgrepp. Detta tack vare helt nya typer av mönster och gummiblandningar. Det gör att oavsett årstid och väglag kommer du kunna framföra din bil säkert hela vägen. Med dubbfria vinterdäck behöver du inte heller tänka på förbud mot dubbdäck som finns i vissa städer och på vissa gator.

 

Bra däck som sparar plånboken

Att köpa ett par dubbfria vinterdäck som kan användas året runt ger ofta en rejäl ekonomisk besparing eftersom man slipper köpa två olika uppsättningar däck. Man slipper också arbete med att byta däcken fram och tillbaka mellan sommar- och vintersäsong. Om man inte gör detta själv utan lämnar in bilen för däckbyte sparas även här ett par hundralappar eller mer för varje gång man slipper lämna in bilen. Dessa däck finns dessutom till de flesta fordon så att hitta några som passar bör inte vara ett problem.

Kontakta Nokian

OBS att den här sidan inte ägs av Nokian. Det är en fristående sida.

Metallvägen 34, 195 72 Rosersberg

08-474 74 40

sweden@nokiantyres.com 

Synpunkter?