Om Nokian Tyres

Nokian Tyres är en av världens största däcktillverkare. De har specialiserat sig på det nordiska klimatet. Nokian Tyres viktigaste marknader är Norden och andra områden där väderförhållandena liknar Nordens. Detta är områden som ställer höga krav på däcken. Det kan handla om områden med skog och snö där årstiderna gör att vägförhållandena är varierande och krävande.

Historien om Nokian Tyres

Nokian Tyres däck är utvecklade, framtagna och testade i norr. Ett av Nokians mest kända däck är det prisbelönta vinterdäcket Hakkapeliitta. Målet för Nokian med denna typ av däck är att skapa mer trygghet och säkerhet för föraren. Nokian är en av de absolut främsta däcktillverkarna när det gäller just vinterdäck.

Det första vinterdäcket i världen och förebilden för Hakkapeliitta var ”Kelirengas” (ett däck som klarar alla vinterväglag). Det var föregångaren till Nokian Tyres (Finlands Gummifabrik Aktiebolag) som lanserade däcket redan år 1934. Det är alltså över 80 år sedan som världens allra första vinterdäck uppfanns. Nokian Tyres har med andra ord en gedigen bakgrund när det gäller tillverkning av vinterdäck.

Nokian Hakka Green 2

Nokian Tyres är inte duktiga enbart på vinterdäck, de tillverkar även sommardäck av riktigt hög kvalitet. Nokian Hakka Green 2 är ett exempel på ett sommardäck till mindre och medelstora familjebilar. Detta är ett helt nytt sommardäck som är säkert även i nordiska förhållanden. Däcket skyddar effektivt mot vattenplaning och minskar bränsleförbrukningen avsevärt. Dessutom har däcket riktigt bra grepp på våt väg.

Nokian Tyres tillverkar däck av hög kvalitet

Nokian Tyres är en stor däcktillverkare med gedigen historia. De tillverkar både vinterdäck och sommardäck av högsta kvalitet. Mest kända är de för sina vinterdäck som klarar de nordiska förhållandena med glans. Med däck som Hakkapelitta har de en framskjuten position på de nordiska marknaderna. Dessutom har de lyckats tillverka sommardäck som klarar vått väglag och som sänker bränsleförbrukningen avsevärt.